Masturberen begint met aanraking en seks is penetratie.

Dat is wat ik jarenlang heb gedacht.
Maar langzaam aan begin ik te ontdekken dat er veel meer manieren zijn om opgewonden te worden dan ik ooit had kunnen bedenken. Er gaat een wereld voor me open!

Eerst leerde ik over de Erotische Typen en dat er verschillende manieren zijn waarop je ‘bedraad’ kunt zijn. Dat de ene mens dus op een heel andere manier opgewonden wordt, dan de andere.
En binnen dat Erotische Type is er dan al een enorme wereld van spannende nieuwe dingen mogelijk. Als je namelijk een beetje weet in welke richting je het moet zoeken, en je leert steeds beter hoe je jezelf écht kan plezieren en voeden, dan is het net of je lichaam steeds meer open gaat. En of je ook écht steeds meer gaat voelen.

Ik zoek het nu in het subtiele, de anticipatie, het energetische spel. En hoe meer ik daar in duik, hoe gevoeliger ik word! En hoe gevoeliger ik word, hoe meer er mogelijk wordt. Met gevoeliger bedoel ik: Ik neem steeds subtielere sensaties waar! Laatst nog kwam ik in een heerlijke héle licht opgewonden staat van zijn, toen ik met al mijn aandacht naar mijn voeten ging.

Mijn voeten?! Ja mijn voeten! Ik zat gewoon een boek te lezen aan de keukentafel, mijn dochtertje op mijn schoot. Ze zat lekker te tekenen en was in haar eigen wereld, en tegelijkertijd dicht bij mij. Ineens realiseerde ik me hóe ontspannen ik eigenlijk zat te zijn. WOW! Ik stopte met lezen en bracht even mijn aandacht naar mijn voeten. Die trokken mijn aandacht. En ín mijn voeten voelde ik heerlijke subtiele warme tintelingen.. Hoe meer ik er op lette, hoe beter ik het kon voelen en hoe meer ik er van kon genieten. Zo zat ik daar een tijdje, de energie in mijn voeten te voelen. En de rest van mijn lichaam ontspande totaal.
Sowieso een tip- die voeten, want met je aandacht in je voeten zijn, trekt mij meteen uit mijn hoofd in mijn lijf. Ik zak meteen een paar verdiepingen.

Toen ik nog meer gericht was op het ‘standaard’ voorspel om opgewonden te worden: Zoenen, strelen, likken, friemelen, sloeg ik gewoon een hele wereld over. De wereld vóór de aanraking! Het fluisteren, de spannende berichtjes, mezelf een erotisch verhaal vertellen, met mijn aandacht mijn lichaam strelen in plaats van met mijn handen..
Ongelooflijk wat er allemaal mogelijk is voor die eerste fysieke aanraking.

Het grappige is, dat ik tijdens tantraworkshops mateloos gefrustreerd kon raken, omdat ik al die energetische shit gewoon niet voelde. Dan zag ik zo’n demo met een vrouw die wild lag te kronkelen terwijl een man met zijn handen boven haar lichaam bewoog. Ik implodeerde totaal als daarna de hele zaal lag te kronkelkreunen terwijl ik met man en macht ook iets probeerde te voelen, maar ik niets kon waarnemen. Dan dacht ik: “JA en leg GVD nu maar eens uit hoe ik dat OOK kan ervaren ja!? AARGH!”

Nou, inmiddels voel ik dus gelukkig véél meer en ik ben laaiend enthousiast. Te meer omdat je het in je eentje ook zó goed kan doen! Echt waanzinnig wat er allemaal mogelijk is en welke werelden er nog liggen te wachten om ontdekt te worden.
Tijdens The Juice in November gaan Arati en ik héél veel prachtige subtiele deurtjes laten zien, waardoor je nog véél meer paadjes naar het land van opwinding zult gaan ontdekken!
Oja en Jo en ik gaan zeer binnenkort ook van start met de Sensual Play Nights voor koppels! Daar kun je samen op ontdekkingsreis.
Ik kan niet wachten om je te gidsen!

Liefs, Mila

(picture by Yoann Boyer // Unsplash)