Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sensual Dance + Orgasmic Sound ~ One Day Retreat

mei 8//10:00 am - 7:00 pm

€165
Sensual Dance + Orgasmic Sound ONe Day Retreat

Door Mila de Bos en Marinet Koeman

Deze dag is helemaal gecreëerd om een break te nemen van je drukke leven en één dag diep te ontspannen, op te laden en jezelf te voeden. Je zult een speelse kant van jezelf wakker maken die jouw seksuele levensenergie weer vrij laat stromen.
De dag wordt begeleid door Mila de Bos en in de middag krijgen we een workshop ‘Orgasmic Sound’ door Marinet Koeman.

Koop hier je kaartje!

Sensuele Dans
We beginnen de dag met Sensuele Dans, om diep te ontspannen en ons brein en lichaam in hetzelfde ritme te brengen. We richten onze aandacht op de sensaties in ons lichaam en maken onze sensualiteit wakker via langzame vloeiende bewegingen. Daarna laten we de seksuele energie meer stromen en dansen we eventuele blokkades los. De focus van de dag ligt bij een ontspannen staat van genot.

Wist je dat er twee verschillende staten van genot zijn? In de opgewonden staat is je sympathische zenuwstelsel geactiveerd. Je lichaam beweegt waarschijnlijk iets sneller. Het sympathisch zenuwstelsel wordt geactiveerd door angst, of door bijvoorbeeld hardlopen of seksuele opwinding.

In een ontspannen staat gaat het parasympathisch zenuwstelsel werken, waardoor er andere functies geactiveerd worden. Die ontspannen staat is vaak heerlijk, maar het is voor veel mensen niet makkelijk om zich echt ontspannen te voelen. Er is veel afleiding tegenwoordig en van scrollen op je telefoon word je niet écht ontspannen, want je brein blijft actief en er komt continu nieuwe informatie binnen. Je kunt ontspanning niet afdwingen, maar je kunt er tot een bepaalde hoogte wel voor kiezen. Je kunt een situatie creëren waarin het makkelijk kan gebeuren en je kunt jezelf trainen in het waarnemen en verdiepen van die staat.

Wij focussen ons tijdens dit Retreat dus op die ontspannen staat van genot.

Dit zijn drie belangrijke ingrediënten die er aan bij kunnen dragen dat je in die staat belandt:
1) Een gevoel van veiligheid (je rent niet weg van een tijger, of bent niet bang om uitgelachen te worden bijv.)
2) Je hebt tijd nodig om in die ontspanning te zakken. Hoe meer je hier vertoeft, hoe minder tijd het kost om er te komen.
3) Iets fijns om waar te nemen. Bijvoorbeeld een zachte aanraking of spieren die zich stretchen tijdens een beweging. Je focus brengen naar een sensatie is een redelijk makkelijke weg om er te komen.

Deze ingrediënten komen altijd terug in de Sensuele Dans bij Mila. Er is veel aandacht voor veiligheid, doordat je wordt uitgenodigd alleen te doen wat echt goed voelt.  Daarnaast starten we altijd met een openingscirkel waarin je de andere vrouwen iets beter leert kennen. De opbouw is ook gericht op een gevoel van veiligheid. We nemen echt de tijd om ‘er in te zakken’ door een lange langzame warming up. Het is eigenlijk een sensuele bewegingsmeditatie. De bewegingen en ademhaling helpen je lichaam en brein om op het zelfde tempo te gaan, waardoor je makkelijker kunt ontspannen.
Dan begeleidt Mila je om je aandacht te brengen naar de sensaties in je lijf, terwijl je beweegt. Je zult versteld staan van hoeveel fijns er te voelen is, als je je aandacht stuurt!

Wie is Mila
Mila werkt met veel passie als danscoach en performer en begeleidt (voornamelijk) vrouwen op een aanstekelijke en enthousiaste manier om voluit te genieten van hun sensualiteit. Ze werkt met de vrouwelijke Archetypen en sensuele dans en richt zich op belichaming en op het genieten van beweging. Ze geeft ‘Unleash’ danscursussen en Retreats in Amsterdam, Den Haag en binnenkort ook in Utrecht, waarin vrouwen de ruimte krijgen om hun sensualiteit en vrouwelijke kracht vrij te dansen zonder oordeel of gene. Daarnaast geeft ze ‘Sensual Play’ events voor mannen en vrouwen, gericht op het speels ontdekken van elkaar via bewuste aanraking. Als performer verrast, inspireert, kriebelt en verleidt ze mensen om uit hun comfortzone te komen en op een leuke manier met zichzelf en de ander in contact te komen. Dit doet ze in kleurrijke kostuums met haar compagnon Nina Beem en een team van andere performers.

 

Orgasmic Sound – door Marinet Koeman

Wist je dat je stem, keel en stembanden verbonden zijn met je vulva?
Je stem is een poort naar lichaamsorgasme. Het activeert je vermogen tot genot en orgastisch zijn.  De nervus vagus verbindt de stembanden met de baarmoeder, en als we klanken maken wordt deze zenuw geactiveerd waardoor we in een diepe staat van ontspanning komen. Als je zenuwgestel opent, opent ook je voelende stem en je sensuele zelf.

Als we kreunen van genot en de keel en kaak gaan open nodigen we een stroom van energie uit om door het hele lichaam te bewegen. Zingen doe je niet met je hoofd of keel. Nee, je zingt met je hele lijf. Klank komt van binnenuit. Uit je buik. Je flanken. En als je er lekker inzit; uit je yoni.

De stem is een verlengstuk van wie we zijn. Het weerspiegelt hoe we ons voelen en kan ons raken tot in het diepst van ons wezen. De stem kan delen van onszelf wakker maken die we vergeten waren. Kreunen en genotvolle vrije klanken maken is een superpower om je lichaam te openen en expressie te geven aan je diepste verlangens en seksuele krachten. Het brengt je terug naar jezelf. Het ontspant, maakt speels en voedt je diep als je een druk bestaan leidt en behoefte hebt jezelf te voelen.

Omdat het bewustzijn van je identiteit en ego verminderd, maak je contact met je tijdloze en orgastische natuur, welke je kunt gebruiken voor manifestatie van nieuwe plannen of intenties.

Wat gaan we doen tijdens de Orgasmic Sound Workshop?
✧ De 3 obstakels van spanning loslaten
✧ Gezichtsyoga en Vocale Kungfu
✧ Rejuvenating Sound and Movement Exercise
✧ Het wakker maken van de innerlijke sensuele godin (verbinden stem -aarde, yoni, borsten, keel en hypofyse)
✧ Orgastische energie gebruiken voor manifestatie

Belangrijk
Je hoeft geen zangervaring te hebben of interesse in zingen. We gaan geen liedjes zingen maar gebruiken vrije klanken en beoefenen radicale stem- en zelf acceptatie. We gebruiken stem- en adem oefeningen om te ontspannen, opladen, zelfvertrouwen te stimuleren en plezier in het gebruiken van je stem te hebben.

Wie is Marinet
Zangdocente en muziektherapeut Marinet Koeman heeft inmiddels zo’n 20 jaar ervaring op het vlak van de stem. Ze deed conservatorium, muziektherapie, aura-reading, SoulVoice en schreef verschillende cursussen; o.a. ‘de stem van de yoni’ en ‘de stem bij sterven’. Ze begeleidde vele maan- en rouwcirkels, meerdaagse workshops en individuele lessen. Ze heeft SoulVoice naar Nederland gebracht. Een methodiek waarbij stemtherapie, lichaamswerk en therapeutische zelfexpressie worden gecombineerd.
Na een break van een aantal jaren door ziekte is ze zich momenteel aan het toeleggen op de voelende stem en schreef een cursus ‘zingend naar herstel’ voor mensen die ziek zijn geweest.

Mila over Marinet
“Ik ontdekte Marinet via Facebook en genoot enorm van haar super eerlijke en hilarische schrijfsels. Ik was ontzettend benieuwd naar wat er mogelijk is met de stem en schreef me in voor een SoulVoice weekend bij haar, in Drenthe, een aantal jaar geleden. Ik was totaal geïnspireerd door hoe Marinet de ruimte vulde met haar aanstekelijke lach en opgewekte energie. Haar stem is heel vol en vrij en ik dacht: “Wauw, dat wil ik ook!”
Het weekend gaf me heel veel moois, ik leerde klank-oefeningen die ik nog steeds gebruik om unheimische gevoelens door te laten stromen en mijn emoties de vrije ruimte te geven. Na dit weekend hielden we contact en werden we vriendinnen die elkaar graag hele lange voice-apps sturen.
Ik vind het fantastisch dat Marinet na de werk-stop door haar ziek zijn weer verder wil met de stem, en wel met Orgasmic Sound!! Ik kan niet wachten om samen met haar deze dag te geven en zelf ook nog veel meer te leren over hoe je je klank kan inzetten om jezelf in een orgastische staat te brengen.”

 

DETAILS

Datum
8 Mei 2022 (Moederdag)

Tijden
9:00 – 9:30 ~ Aankomst
10:00         ~ Sensuele Dans Ochtend door Mila
12:30         ~ Lunch
13:30         ~ Orgasmic Sound Workshop door Marinet
16:00         ~ Sauna
18:00         ~ Diner
19:00         ~ Einde

Locatie
Dit One Day Retreat vindt plaats op de Oase in Nieuwland. Het is een heel geliefde plek van de deelnemers van voorgaande Retreats en Mila zelf. De ontvangst is ontzettend liefdevol en warm en je voelt je hier meteen thuis. Met mooi weer eten we in de tuin tussen de kippetjes en bij koud weer binnen bij de houtkachel in de boerderij. Het eten is heerlijk, gezond en vol liefde bereid. Je kunt lekker wandelen in het stukje bos achter de boerderij, of over het land. Kortom; de plek is echt onderdeel van het Retreat en maakt het extra fijn.

Adres: ‘De Oase’  Geer 37, Nieuwland

Prijs
€165,-

Inbegrepen
✧ Een voedzame gezonde lunch
✧ Een vegetarisch diner om de dag samen af te sluiten
✧ Thee en lekkers
✧ Sauna (van 16:00 – 18:00)

Bij te boeken
✧ Een overnachting met ontbijt van zondag op maandag op de Oase in een drie- of vierpersoonskamer
(voor als je er écht even tussenuit wil. De Sauna blijft ‘s avonds aan!)

Koop hier je kaartje!

 

Gegevens

Datum:
mei 8
Tijd:
10:00 am - 7:00 pm
Kosten:
€165
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Oase, Geer 37, Nieuwland
Geer 37
Nieuwland, Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie