Toen ik een aantal jaren geleden in een archetype dansworkshop belandde op een festival, voelde het als thuiskomen. Ik had al veel ‘vrouwenwerk’ gedaan en voelde een diep verlangen om voluit mijn vrouwelijkheid te vieren. Maar vaak miste ik toch iets in deze workshops en trainings. Veel rokken, yoni-eieren, hart openende oefeningen, shakti dansjes, godinnenjurken (die verkocht ik zelfs 😉 ), in elkaars ogen staren en liefde en licht-vibes.

Op een tantrafestival op Ibiza werden mijn partner en ik gescheiden voor één dag. De vrouwen kwamen samen om in hun vrouwelijkheid te zakken, de mannen doken in hun mannelijkheid. Maar na een halve dag van verbinden met mijn baarmoeder,  elkaar in de ogen staren, elkaars handen vasthouden en zachtjes met onze heupen wiegen kreeg ik er vreselijke jeuk van.

Ik voelde het niet. De drang om te brullen, over de vloer te kruipen, schoppen, springen en gillen werd zo sterk dat ik besloot om weg te gaan. Ik ging me verbinden met mijn vrouwelijkheid op een manier die ik lekker vond. Ik liet al mijn wilde apenmoves, grommen en krachtige schoppen er uit in onze slaapkamer, liep daarna meteen door naar de heerlijke zee en dook er naakt in. Wat een opluchting!

De rest van de dag genoot ik van de zee, het zand, de zon en later op de dag van mijn partner, die ook de mannenworkshop was ontvlucht.

Het had gevoeld alsof mijn innerlijke Wilde Vrouw en Amazone schreeuwden en stampten van binnen: “HEY HALLOO ZIJN WIJ OOK UITGENODIGD OP DIT FEESTJE?!!”
Als de liefdevolle en zachte Maagd en Moeder energie niet gebalanceerd wordt door de rauwe, echte, aardse energie van die twee hier boven, voelt het snel plakkerig en fake voor mij. Als een hart dat ergens in de lucht zweeft, helemaal verbonden met de sterren en het licht, maar zonder voeten in de modder en wortels diep in de aarde.

Toen ik in die workshop met de archetypen belandde, voelde ik eindelijk dat ALLE delen van mij mee mochten spelen. Mijn Amazone had een heerlijke release van opgebouwde frustratie en mijn Wilde Vrouw kroop gevaarlijk over de grond. Het voelde zo knettergoed! Echtheid! Onvervalste kracht! Spugende, schuddende, krassende hekserigheid. Eindelijk was het donker ook welkom.

Na deze sessie voelde de Maagd veel meer geaard en echt. Geen beleefde glimlach of neppe lievigheid, maar een diep respect voor al die vrouwen die zichzelf zo lieten zien. De verbinding was meteen voelbaar. Het voelt veilig als een vrouw zichzelf in al haar kleuren durft te laten zien. Geen verrassingen, dit is het! Mijn systeem kan diep vertrouwen en ontspannen als ik in een ruimte ben waar we net onze boosheid, tranen, brullen, lelijke gezichten én sexiness hebben vrij gedanst. The whole shabang! Dan straalt er zo’n prachtige authentieke gloed om iedereen heen. Zo’n levendige sprankel in de ogen.

En dat is waarom ik zo gepassioneerd ben over dit prachtige werk met de archetypen. Ze helpen ons om steeds meer de laagjes los te laten die onze unieke kern bedekken. Om thuis te komen bij onze innerlijke vonk, onze stralende ziel.

Gegrond, authentiek, vol leven